DUURZAAMHEID VOOROP

Bij Perla willen we er zeker van zijn dat onze koffie met respect voor mens en milieu verbouwd en geoogst is. Daarom dragen we er zorg voor dat ons gehele assortiment duurzaam is, zodat jij met een gerust hart kunt genieten van een heerlijk kopje koffie. En dat doen we op twee manieren: via het UTZ -keurmerk en ons eigen Perla Future Coffee Project.

DUURZAAMHEID VOOROP

Bij Perla willen we er zeker van zijn dat onze koffie met respect voor mens en milieu verbouwd en geoogst is. Daarom dragen we er zorg voor dat ons gehele assortiment duurzaam is, zodat jij met een gerust hart kunt genieten van een heerlijk kopje koffie. En dat doen we op twee manieren: via het UTZ -keurmerk en ons eigen Perla Future Coffee Project.

UTZ CERTIFIED

Al onze koffies zijn UTZ gecertificeerd. Dankzij dit programma leren boeren betere landbouwmethoden, verbeteren zij de werkomstandigheden en kunnen zij goed zorgen voor hun kinderen en de natuur. Op die manier krijgen de boeren betere oogsten, een beter inkomen en betere vooruitzichten, terwijl ze tegelijkertijd zorgdragen voor het milieu en het behoud van natuurlijke grondstoffen.

UTZ CERTIFIED

Al onze koffies zijn UTZ gecertificeerd. Dankzij dit programma leren boeren betere landbouwmethoden, verbeteren zij de werkomstandigheden en kunnen zij goed zorgen voor hun kinderen en de natuur. Op die manier krijgen de boeren betere oogsten, een beter inkomen en betere vooruitzichten, terwijl ze tegelijkertijd zorgdragen voor het milieu en het behoud van natuurlijke grondstoffen.

HET GROOTSTE KEURMERK
VOOR DUURZAME KOFFIE

Inmiddels is UTZ het grootste keurmerk voor duurzame koffie (en thee en cacao) ter wereld. Ruim 1 miljoen boeren in 41 verschillende landen werken volgens de UTZ-richtlijnen.

HET GROOTSTE KEURMERK VOOR DUURZAME KOFFIE

Inmiddels is UTZ het grootste keurmerk voor duurzame koffie (en thee en cacao) ter wereld. Ruim 1 miljoen boeren in 41 verschillende landen werken volgens de UTZ-richtlijnen.

“Net als steeds meer boeren uit de omgeving zijn wij aangesloten bij UTZ. Hierdoor kunnen we niet alleen beter zorgen voor onze werknemers, maar ook duurzamer produceren, om zo bij te dragen aan een beter milieu.”

– Sergio Fuentes Ramirez, Peru

“Net als steeds meer boeren uit de omgeving zijn wij aangesloten bij UTZ. Hierdoor kunnen we niet alleen beter zorgen voor onze werknemers, maar ook duurzamer produceren, om zo bij te dragen aan een beter milieu.”

– Sergio Fuentes Ramirez, Peru

PERLA FUTURE COFFEE PROJECT

Perla gaat op het gebied van duurzaamheid nog een stap verder met het Perla Future Coffee Project. Met dit project worden boeren ondersteund bij het ontwikkelen van klimaatresistentere koffieplantages en krijgen ze training om koffie op een duurzamere manier te telen.

PERLA TANZANIA

Zo is Perla, om koffieboeren in Tanzania te helpen, een samenwerking gestart met de Ushiri kwekerij in het Rombo district in Tanzania. Daar wordt, aan de voet van de Kilimanjaro, een nieuw soort koffieplant gekweekt die beter opgewassen is tegen de droogte als gevolg van klimaatverandering. Deze sterkere koffieplanten worden beschikbaar gesteld aan Tanzaniaanse koffieboeren, waardoor boeren in de lokale Ushiri coöperatie in staat zijn hun oogst te vergroten. De bonen van deze koffieplanten hebben bovendien een unieke en fruitige smaak.
Probeer het nu zelf!

PERLA FUTURE COFFEE PROJECT

Perla gaat op het gebied van duurzaamheid nog een stap verder met het Perla Future Coffee Project. Met dit project worden boeren ondersteund bij het ontwikkelen van klimaatresistentere koffieplantages en krijgen ze training om koffie op een duurzamere manier te telen.

PERLA TANZANIA

Zo is Perla, om koffieboeren in Tanzania te helpen, een samenwerking gestart met de Ushiri kwekerij in het Rombo district in Tanzania. Daar wordt, aan de voet van de Kilimanjaro, een nieuw soort koffieplant gekweekt die beter opgewassen is tegen de droogte als gevolg van klimaatverandering. Deze sterkere koffieplanten worden beschikbaar gesteld aan Tanzaniaanse koffieboeren, waardoor boeren in de lokale Ushiri coöperatie in staat zijn hun oogst te vergroten. De bonen van deze koffieplanten hebben bovendien een unieke en fruitige smaak.
Probeer het nu zelf!